top of page

Het verhaal

MoltorZand__edited.png

Over de Deventer molshoop

Leentje Bouwman en Juliette Maslow Rosenkamp.jpg

Het Grote Kerkhof in Deventer is niet alleen het mooiste en gezelligste plein van Nederland, het bevat ook veel ondergrondse geheimen. 
Misschien denk je nu dat we de archeologische opgravingen bedoelen, die in 2021 en 2022 plaatsvonden - en dat zijn natuurlijk ook ware schatten van de Deventer geschiedenis - maar daar hebben we het nu niet over.
Nee...
Toen het plein verbouwd en heringericht werd, ontdekten we dat er diep onder de grond van het plein een uitgebreid mollenholenstelsel is.
En daar wonen ontzettend veel molletjes! 
Dat wisten wij, Leentje en Juliëtte ook nog niet...

Per toeval kwamen we in contact met het grappige molletje Moltor Zand.
Hij vertelde ons over al zijn mollenvriendjes, over een spannende reis die hij onder de grond had gemaakt en hoeveel hij geleerd heeft over de geschiedenis van Deventer, dankzij die reis.     
Moltor wilde zijn verhaal graag delen met alle kinderen, dus pakte Leentje haar potloden en Juliëtte haar pen en gingen ze aan de slag.
(Dit alles onder toeziend oog van Moltor Zand, uiteraard.)

Het resultaat?
 

Onder de toren
- de reis van Moltor Zand -

 

 

 

 

 Een vrolijk kinderboek over de rijke geschiedenis van Hanzestad Deventer, met veel wijze lessen van de molletjes, bijzondere voorwerpen uit het toen & nu, boodschappen uit het verleden en tips voor het heden.

Wij wensen je alvast heel veel leesplezier!

Met een pootje namens Moltor Zand,

Leentje Bouwman & Juliëtte Maslow-Rosenkamp

Onder de toren
Leentje Bouwman Juliëtte Maslow Rosenkamp
bottom of page